Dag van het leesplezier

Logo Toegevoegd door Vocvo (Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs) op 13.10.2017
Nascholing of activiteit

Inhoud en aanpak

Lees ik genoeg met mijn cursisten? Laat ik kansen liggen? Plezier beleven aan lezen, hoe kan dat met mijn cursisten? Waar vind ik materiaal voor mijn lessen? Leesplezier, wat is dat juist? Is leesplezier voor iedereen mogelijk? Waar vind ik inspiratie? Wat kan mijn CBE doen?

Houden deze vragen je wel eens bezig? Noteer dan in jouw agenda, in het groot, op vrijdag 8 december: Dag van het leesplezier. Op deze dag wisselen we binnen de sector basiseducatie uit over leesbevordering en leesplezier. We bekijken waar en hoe we veel / meer kunnen lezen met onze cursisten. Wat kan leesplezier voor hen betekenen en hoe kunnen we dit voor alle cursisten realiseren? Daarnaast wisselen we fijne ideeën en goede praktijken uit.

Doelgroep

Leraren van de basiseducatie.

Doelstelling

Onze bedoeling is dat alle deelnemers naar huis gaan met een duidelijke visie op leesplezier en een koffer vol goede ideeën en methodieken om zelf aan de slag te gaan!

Oproep voor goede praktijken

We zoeken voor een van de gesprekstafels nog goede praktijken rond het werken met de krant Wablieft en/of thematisch materiaal/non-fictie in de groepen.

Voel je je geroepen om aan collega's uit andere centra te vertellen hoe jij lezen van informatie aanpakt in je cursus(sen)? Dan willen we je graag uitnodigen om je verhaal te doen. Is dit iets voor jou? Neem dan contact op met An Bistmans: an.bistmans@vocvo.be.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan