Gelprinting en monotype

Logo Toegevoegd door Bazarts op 17.10.2017
Nascholing of activiteit

Wat kan je allemaal doen met acryl of inkt op een gelkussen? Op deze vraag krijg je tijdens deze technische vorming een duidelijk antwoord.

Deze vorming heb ik samengesteld vanuit mijn uitgebreide ervaring met acryl. Zo heb ik zelf jarenlang geschilderd met alleen acryl en hierover lesgegeven. En ik volg regelmatig vormingen in het buitenland, waaronder laatst een opleiding van Golden Acrylics in Londen. Met mijn theoretische én praktische kennis kan ik een antwoord geven op al jouw vragen, zodat jij die nieuwe kennis weer kan doorgeven aan jouw studenten!

Gel printing

In Engeland en de VS is drukken op gelkussens een algemeen gekende toepassing. Bij ons is dat nog niet het geval. Jammer, want voor mij ging er een wereld van mogelijkheden open toen ik ontdekte hoe ik kan printen zonder drukpers. Tijdens deze navorming begin je met de basis: je leert het recept om zelf een gelkussen te maken. Het is eenvoudig en je kan een gelkussen meerdere keren gebruiken. Ideaal dus voor een klassituatie!

Technieken

Maar hoe ga je dan te werk met een gelkussen? Dat leer je hier natuurlijk ook. Werken met positieve en negatieve vormen, stencils, herhalingen, kleurmengingen Het komt allemaal aan bod en je kan alles zelf uitproberen! We gaan aan de slag met acrylverf, waardoor we een brede waaier aan kleuren hebben. Bovendien kan je dan metaalkleuren gebruiken die op donkeren ondergronden prachtige resultaten geven. Nog inspiratie nodig? Je test alles uit op verschillende soorten papier, zodat je nog meer mogelijkheden ontdekt. Dit is gewoon creatief plezier van de bovenste plank!

Collografie

Ik beken als het gaat over acryl en mediums ben ik een techniekfreak. Maar daardoor heb ik wel veel ervaring met verschillende mediums. En deze kennis deel ik graag met jullie om collografie op een andere manier te maken. We gebruiken deze mediums namelijk om reliëfplaten te creëren en af te drukken. Eens je weet welk medium welke structuur heeft, kan je spelen met het aanbrengen van de mediums. Laat je fantasie de vrije loop en ontdek de verschillende mogelijkheden!


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernDecoratieve technieken - DecoratieGrafische techniekenPlastische opvoeding - Tekenen
DKO
Beeldende kunst
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
beeldende vormingcollografiegelprintingkunsteducatiemonotypemuzische vormingplastische opvoedingcreativiteitkunst en cultuurmuzisch-creatieve vorming
Thema
kunst en cultuur  muzisch-creatieve vorming  creativiteit