Open training Unplugged voor alle graden in het Secundair Onderwijs

Logo Toegevoegd door De Sleutel op 14.11.2017
Nascholing of activiteit

Zowel voor het realiseren van een drugbeleid op je school  als het bereiken van de vakoverschrijdende eindtermen reiken de didactische pakketten van De Sleutel handvaten aan. Om je als leerkracht te bekwamen in het gebruik van deze pakketten bieden we deze training aan. 

Naast oefeningen over tabak, alcohol en drugs, bieden we ook inzichten en activiteiten rond alles wat te maken heeft met schermgebruik.

Een groot deel van de dag bestaat uit het leren van vaardigheden, technieken en methodologische tips om beter interactief te werken, meningen uit te wisselen en samen te werken in een veilig klimaat. Dit doen we door enkele Unplugged activiteiten en lessen zelf uit te werken. We bieden zowel activiteiten aan voor de 1ste, 2de als 3de graad.

Aan elke trainingsdag wordt een follow-updag gekoppeld. Enkele maanden na de trainingsdag komen de deelnemers opnieuw samen tijdens een halve dag follow-up. Doel van deze dag is ervaringen uit te wisselen en samen eventuele drempels maar ook succes-ervaringen te bespreken. Dit geeft de leerkracht de extra inspiratie en energie om aan de slag te gaan en te blijven met Unplugged.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
alcoholbeeldschermgebruikDe Sleuteldrugbeleiddrugsgamensociale mediatabakspreventietrainingtrainingsdagUnpluggedgezondheidseducatiesociale vaardigheden
Thema
gezondheidseducatie  sociale vaardigheden