Wat is STEM? Wat zijn STEM-activiteiten met kleuters?

Logo Toegevoegd door Het Noorderlicht op 20.12.2017
Nascholing of activiteit

Wil je graag werken aan STEM met uw kleuters maar weet je niet goed hoe je moet starten? Dan is deze workshop een goede keuze.

Tijdens de workshop ga je door opdrachten samen met anderen op zoek naar de betekenis van STEM en wat STEM-onderwijs precies inhoudt. Nadat je inzicht hebt verworven in STEM-onderwijs gaan we samen op zoek hoe je door kleine aanpassingen meer STEM-mig kan werken in de klas. Binnen de workshop worden meerdere voorbeelden gegeven en ga je zelf aan de slag. Via reflectie leer je van en met elkaar. Tijdens de workshop is er ook tijd om het geleerde te projecteren op jouw eigen klaspraktijk en de gebruikte leerplannen. Na de workshop heb je genoeg tools om de eerste stappen in het STEM-onderwijs te zetten.

Deze workshop is één van de workshops uit de STEM-reeks: Wat is STEM? Wat zijn STEM-activiteiten met kleuters?, STEM met kleuters vanuit Science (S), STEM met kleuters vanuit Techniek (T), STEM met kleuters vanuit Engineering (E), STEM met kleuters vanuit Wiskunde (M).

Doelgroep

Leerkrachten kleuteronderwijs, zorgleerkrachten, studenten kleuteronderwijs, directies kleuteronderwijs


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Wetenschappen en techniekWiskundige initiatie
Lerarenopleiding
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bijscholingbijscholing STEMHet Noorderlichtindividuele vormingkleuternascholingnascholing STEMSTEMSTEM-activiteitenSTEM-migvormingwetenschapworkshopworkshop STEM