Wat is Kiezen voor STEM?

Kiezen voor STEM bundelt een waaier aan leermiddelen voor technologische en exacte wetenschappen.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
Registreer Veilig en gratis
Je bent al lid?

Kiezen voor STEM

STEM-onderwijs is een geïntegreerde benadering van leren. Tijdens de STEM-lessen en -projecten vormt zich een actieve wisselwerking tussen deze vier componenten: wetenschappen, techniek, engineering en wiskunde. Deze integratie benadrukt het belang van technologische innovatie en wetenschappelijk onderzoek.

Door STEM-onderwerpen te leren, ontwikkelen studenten kritisch denken, probleemoplossend vermogen en analytische vaardigheden. Daarnaast kan STEM-onderwijs maatschappelijke uitdagingen helpen aangaan en vernieuwing bevorderen. Tevens kan het studenten inspireren om een ​​loopbaan in STEM-gebieden na te streven, die essentieel zijn voor het stimuleren van economische groei en innovatie.

Voor de praktijkvakken raden we je aan om ook de deelsite van InnoVET te bekijken.

 

Schuifmaat

Laat je studenten de precisie van de schuifmaat ontdekken. Ze leren hoe ze de nonius nauwkeurig kunnen aflezen met behulp van een reeks inspirerende leermiddelen. Laat ze zien hoe dit instrument hun vaardigheden naar een hoger niveau tilt en hun passie voor nauwkeurigheid aanwakkert.

STEM-methodiek

STEM-onderwijs integreert onderzoekende en ontwerpende leerprocessen met interdisciplinaire projecten. Deze methodiek is bedoeld om technische en wetenschappelijke begrippen te bevorderen en creatieve en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

STEM-organisaties

Organisaties spelen een belangrijke rol in het bevorderen van STEM-onderwijs. Door samen te werken met scholen en onderwijsinstellingen, kunnen organisaties het belang van STEM benadrukken en de connectie tussen leerinhoud en praktische toepassingen versterken.

Taal in STEM

Taalondersteuning speelt een cruciale rol bij het begrijpen en succesvol overdragen van kennis. Het integreren van taalvaardigheden in STEM-lessen draagt bij aan een inclusieve en positieve leeromgeving.