26. ‘De geheimen van het bos’, een multimediale zoektocht door de natuur: ICT Springplank Kleuters


Vooraan bij de uitwerking van het thema 'de herfst' staat het beleven van de realiteit. Er is een uitstap naar het bos en allerlei natuurmateriaal wordt in het natuurhoekje verzameld door de kinderen.

De cd-rom ‘Oscar de ballonvaarder en de geheimen van het bos’ wordt gebruikt als een aanvulling om nog meer realiteit in de klas te brengen en om alle indrukken te verwerken. Op een speelse manier doen de kinderen veel extra informatie op over leefgewoontes, voedsel, nest en vijanden van dieren en planten. De cd ondersteunt ook het zelfstandig verwerken van informatie en het bespreken ervan in een groepsgesprek.

Departement Onderwijs praktijkvoorbeelden
Een scenario over de cd-rom 'Oscar en de geheimen van het bos’ vind je ook terug op de site van het Departement Onderwijs als één van de goede praktijkvoorbeelden rond de ICT-competenties.

Lesbrieven Oscarreeks
Op de website van de uitgeverij Lannoo vind je lesbrieven over de Oscarreeks. Er staat heel gedetailleerd beschreven hoe de cd-rom een ideale aanvulling kan betekenen voor de invulling van verschillende thema’s.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Kiezen voor STEM bundelt een waaier aan leermiddelen voor technologische en exacte wetenschappen.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, ICT-coördinator