Test je STEM-competenties en vind de juiste workshop

Het logo van TeachSTEM.
TeachSTEM

TeachSTEM is het nieuwe, innovatieve leerplatform voor STEM-leerkrachten, educaties en beleidsmakers, ontwikkeld door het Artifex-project en gefinancierd door Erasmus+.

Op dit leerplatform kunnen STEM-leerkrachten en educaties hun STEM-competenties inschalen door middel van de self-assessmenttest. Op basis van deze inschaling krijgen ze workshops aangeboden die ze met hun klas kunnen doorlopen. We bevelen gepersonaliseerde workshops en instructies op maat van de specifieke competenties die de leerkracht wil verbeteren aan. Elke workshop bevat aangepaste instructies, moeilijkheidsgraad, groepsgrootte , materialen, activiteiten en een timing. 

Beleidsmakers kunnen op het leerplatform het Artifex-boek terugvinden. Het bevat interviews met STEM-professionals over hun werk en de competenties die zij belangrijk vinden, een overzicht van de nodige STEM-competenties van leerlingen en hoe leerkrachten ze kunnen ontwikkelen, een theoretisch Fablabmodel en enkele goede praktijken van over heel Europa.

Artifex was een 3 jaar durend Europees project, gecoördineerd door het Stedelijk Onderwijs Antwerpen en de volgende partners: Universiteit van Antwerpen (België), Artevelde Hogeschool (België), Ellinogermaniki Agogi (Griekenland), Euroface Consulting (Tsjechië), H-Farm (Italië), Karlstad University (Zweden), Natsionalen Ucheben Tsentar (Bulgarije).

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Kiezen voor STEM bundelt een waaier aan leermiddelen voor technologische en exacte wetenschappen.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook