Kleuters volledig in beeld : De taalscreening als onderdeel van een brede beeldvorming


Hoe krijg je een breed beeld van de taalvaardigheid van je kleuters? Hoe speelt de nieuwe taalscreening daarin een rol? En hoe neem je die taalscreening precies af?

Een rijke woordenschat vormt een sterke basis voor de verdere (taal)ontwikkeling van kinderen. Maar hoe stimuleren we die woordenschatontwikkeling bij jonge kinderen? Werken we bij kleuters beter expliciet of impliciet aan woordenschat? Aan welke woorden moeten we aandacht besteden? Hoe kunnen we (geplande) woordenschatactiviteiten concreet vormgeven in de klaspraktijk? En hoe stimuleren we de taalontwikkeling van meertalige kleuters?

In deze sessie leer je de aspecten kennen van krachtige woordenschatontwikkeling en denken we na over een goed woordenschatbeleid. We zoomen zowel in op geplande woordenschatactiviteiten en het werken met woordenschatroutines als op het belang van kwaliteitsvolle interactie en het inzetten van boeken.

DocAtlas zorgt voor een selectielijst met allerhande leermiddelen die aansluiten bij de vorming.

Extra informatie?
De vorming is online. De inschrijvingslink krijg je telkens ten laatste één dag voor de vorming.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Lesmateriaal en ideetjes voor peuters en kleuters. Ontdek actuele thema’s en handige tips. De startsite voor de kleuterjuf en -meester.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?