Klimaatverandering: Wetenschappelijke workshop


Elke dag krijgen we nieuws te horen over recordtemperaturen, smeltende ijskappen, of overstromingen zoals vorige zomer. Via deze workshop ontdekken de leerlingen wat de oorzaken en gevolgen zijn van de klimaatverandering.

In deze workshop, worden de leerlingen zich klaargestoomd om echte klimaatdeskundigen te worden. Door middel van wetenschappelijke experimenten zullen zij de oorzaken van de klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor de planeet ontdekken. Kortom, een interactieve en leuke workshop over een actueel onderwerp.

Meer info over de workshop
Een workshop duurt twee uur (2 x 60 min). De workshops worden jaarlijks gegeven tussen oktober en juni. We brengen al het nodige materiaal mee. Het enige wat nodig is, is een klaslokaal met tafels, stoelen en een gemakkelijk afwasbare vloer, dat een half uur voor en na de workshop beschikbaar is. Bovendien kan het nuttig zijn een gootsteen in de klas te hebben.

In samenwerking met de Federale overheidsdienst voor Volksgezondheid en UAntwerpen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
MOS is een gezamenlijk initiatief van 7 partners: de Vlaamse overheid, de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. MOS helpt leerkrachten en directies om van hun school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
WWF België
Organisatie

Ontdek ook