Bewust verbruiken

Na een eerste succesvolle actiedag over bewust verbruiken in 2020, gaat MOS Vlaanderen samen met heel wat scholen op 26 november 2021 voor de tweede keer op #MissieMinder. Dit jaar pakken we samen de berg wegwerpplastic aan.

Ga mee op #MissieMinder

Plastic is een veelzijdig product met een lage productieprijs. Het is nog moeilijk weg te denken uit ons leven. De globale plasticproductie steeg van 1.5 miljoen ton in 1950 tot meer dan 335 miljoen ton in 2016. De helft van het geproduceerde plastic is voor voor eenmalig gebruik. We spreken dan van wegwerpplastics of single use plastics (SUPs). Heel wat wegwerpplastics komen niet in de recyclage- of afvalstroom terecht, maar belanden in de natuur of dragen bij aan de plastic soup.

Daar kunnen we samen iets aan doen! Ga je mee op #MissieMinder? Niet toevallig valt deze actiedag van MOS Vlaanderen in de Europese Week van de Afvalvermindering en op Black Friday. #MissieMinder biedt een antwoord op de koopwoede die samengaat met Black Friday en de afvalberg die erdoor wordt gecreëerd.

Zo ga je op missie om afval op school aan te pakken

  • Organiseer een actie met je school, klas of groepje leerlingen.
    • Laat je inspireren door de acties op onze 'soldenlijst' of kom met een eigen actie voor de dag.
  • Registreer je actie en maak kans op een leuke prijs.
  • Maak de actiedag zichtbaar op en rond je school. Gebruik het campagnemateriaal.
  • Toon dat je meedoet door de actie met hashtag #MissieMinder te delen op social media.
    • Gebruik het #MissieMinder Facebookkader om op je profielfoto te plaatsen.
  • Alles wat je nog hebt staat op de website van MOS Vlaanderen.

Nog meer inspiratie 

MOS heeft nog veel meer informatie en materiaal voor je klaarstaan, gewoon hier op KlasCement. Daarnaast kan je een kijkje nemen op de deelsite met focus op gezonde en duurzame voeding op school. Oh, en wist je van het bestaan van de Europese Week van de afvalvermindering af? Die loopt van 20 tot 28 november 2021 en is een extra kans om deze milieuvriendelijke lesonderwerpen in je klas te brengen.

Door KlasCement | Bijgewerkt: 22-09-2021
Pixabay