STEM : Ondernemers voor de klas in de eerste graad

Motiveren voor STEM-beroepen
Vlajo - Vlaamse Jonge Ondernemingen

Vele mensen gebruiken dagelijks met passie en fierheid hun technologische kennis in een bedrijfsomgeving. Wetenschappen en techniek in functie van een beter(e) milieu, gezondheid, mobiliteit, connectiviteit, omgaan met grondstoffen, voedingsvraagstukken, noem maar op. Zij zijn de belichaming om via STEM steeds opnieuw antwoorden te vinden op allerhande vraagstukken. Kortom, ze leveren op hun wijze een bijdrage aan de mensheid en planeet en zijn een rolmodel voor nieuwe generaties jongeren. Boeiend.
Veel STEM-leerlingen staan op het punt om belangrijke keuzes te maken. Keuzes die gepaard gaan met veel vragen.
STEM-beroepen zijn de beroepen van de toekomst, maar is een STEM-carrière iets voor mij? Welke toekomstmogelijkheden biedt een wetenschapsrichting? Is een STEM-studiekeuze en job me op het lijf geschreven? Wat verwachten STEM-bedrijven van werknemers?

Wie kan er jullie beter helpen om jongeren warm maken voor een loopbaan in techniek, technologie en wetenschappen dan zij die er beroepsmatig elke dag gepassioneerd mee bezig zijn? Met hun passie kunnen zij jullie ondersteunen wetenschapsleerlingen te introduceren en motiveren om op jonge leeftijd een STEM-carrière na te streven.

Nodig ook een STEM-gastspreker uit in jouw klas! Registreer gratis op de website van Vlajo en kom te weten welke sprekers in jouw regio beschikbaar zijn.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan