Inspiratie overal


Inspiratie overal! is een workshop die jongeren 3de graad BSO en TSO aanmoedigt om hun eigen literaire en creatieve talenten te ontdekken. Ze gaan met tips van radiomaker Tom de Cock op zoek naar inspiratie en maken een literair-artistiek stuk.

Tom de Cock, schrijver, dj, programmamaker en presentator is het hele schooljaar jullie en onze Ambassadeur van de Inspiratie. Hij zet de leerlingen aan het begin van de workshop met een filmpje vol tips en tricks op de goede weg. En na afloop stelt hij met een selectie van de gemaakte ‘topstukken’ van de jongeren een echte expo samen.

De klassen die aan deze workshop deelnemen, krijgen voor het museumbezoek voor elke leerling een bijzonder notitieboekje toegestuurd. Vragen en citaten in dit schriftje leren de leerlingen hoe schrijvers naar de wereld (zouden kunnen) kijken en hoe ze zelf hun verbeelding kunnen gebruiken. In het Letterenhuis staan we dan verder stil bij wat schrijvers inspireert en gaan de jongeren zelf aan de slag. Wie weet schuilt er een schrijver of kunstenaar in hen en is dit de start van een nieuwe carrière!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Letterenhuis
Organisatie

Ontdek ook