Stressvrije aanpak op het leven

Flyer Shakti
Shakti

Stressvrije aanpak op het leven
Doelgroep: Leerkrachten, begeleiders, opvoeders

Ontdek je kernwaarde
Cultiveer je creatieve bron
Eén zijn met je levensdoel
Lichaam als vertrekpunt
Bepaal je reisroute

In onze maatschappij staan heel wat mensen onder druk, dit wordt als negatieve stress ervaren, doch niet alle stress hoeft negatief te zijn. Wanneer je negatieve stress ervaart, vertoont je lichaam een fysiologische reactie, waardoor je natuurlijk zelfregulerend vermogen negatief beïnvloed wordt. Als stress toeneemt terwijl het herstel en de ontspanning daarbij achter blijven, loopt onze gezondheid een gevaar.

Shakti wil preventief bouwen aan dit welzijn en welbevinden aan de hand van de vijf natuurelementen aarde, water, vuur, lucht en ether in relatie met de seizoenen.

Kom zelf ervaren wat een wondervolle wereld wij zijn, want deze levenskunst kan je niet leren uit boeken!
Niet je ogen, alswel je hart kan het innerlijke kompas lezen dat je naar je gelukkige bestemming brengt! Dat ding waar je het meest van houdt, dat waar je vreugdevol en gelukkig van wordt wanneer je het doet…is precies datgene wat je in je element brengt.
De ontspanningstechnieken en die wij aanbieden zijn gebaseerd op Hedendaagse dans ( release techniek, Yoga, Meridiaan chi kung en oosterse krijgskunst). Deze levenskunsten stimuleren de aanmaak van Oxytocine, Melatonine en andere hormonen. Hormonen bepalen ons dag en nacht ritme alsook ons wel- zijn en geluk!

Oxytocine wordt ook wel het hormoon van onthaasting, genezing en verbondenheid genoemd. We maken het aan als we ontspannen zijn of in aangenaam gezelschap bewegen (dans) maar ook door fysiek contact en aanraking ontwikkelen deze ontspanningshormonen, waardoor ieders wel- zijn gevoed wordt.

Melatonine wordt ook wel het slaaphormoon of gelukshormoon genoemd, …omdat waar geluk binnen in je zit! De pijnappelklier is de plaats waar melatonine aangemaakt wordt Belangrijk om te weten, is dat we in het “donker” dit hormoon aanmaken, terwijl “licht” juist verhindert dat dit hormoon ontwikkelt !

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Shakti
Organisatie