Straffe Kost? : Straffe School! in Leuven

Straffe Kost? Straffe School

De datum wordt wellicht aangepast, maar schrijf je alvast in bij interesse.

De Stad Leuven wilt samen met Rikolto en MOS inzetten op gezonde en duurzame voeding op school. Met deze inspiratienamiddag willen we directies, leerkrachten, leerlingen en schoolondersteuners alle info, tools en inspirerende voorbeelden aanreiken om hier mee aan de slag te gaan.

Wat?
Leuvens schepen van onderwijs Lalynn Wadera vertelt alvast haar visie.
We laten je snuisteren in de agora met een mix van informatie, uitwisseling, actie en inspiratie.
En niemand minder dan Jeroen Meus vertelt ons wat een gezonde en duurzame lunch inhoudt, door de kookkunsten van leerlingen en ouders van Stroom te beoordelen!


Voor wie?
Leerkrachten, leerlingen, directie en schoolondersteuners uit Leuven, maar ook andere scholen van Vlaams-Brabant zijn meer dan welkom.

 

Programma
12u30: Duurzame lunch met boeiende babbels
13u30: Welkom door Leuvens schepen van onderwijs Lalynn Wadera
13u45: Geëngageerde jongeren zoals de ‘GoodFoodies’ vertellen over hun ervaringen en aanbevelingen voor scholen en voor de Stad
14u00: Hoe zet je gezonde en duurzame voeding op de kaart in jouw school? 
14u15: Agora
Met een brede waaier van infotafels, inspiratietafels, gesprekstafels en doetafels maken we concreet hoe je dit in jouw school kan aanpakken.
15u45: In Stroom houden de GoodFoodies een recepten challenge waarbij ze leerlingen, ouders en leerkrachten uitdagen om een gezonde, lekkere en duurzame brooddoos, lunch of snack te bereiden, en hun receptje in te dienen. De durvers zullen hun gerecht klaarmaken en presenteren aan de jury, onder leiding van niemand minder dan Jeroen Meus.

Meer info en inschrijven via https://www.goodfoodatschool.be/nl/nieuws/straffe-kost-straffe-school-leuven

 

Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het Coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/ . Contacteer de organisator bij twijfel.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan