Biologie in de lessen PAV

Microscoop
Pixabay

Voormiddag:

  • Hoe behalen we de doelstellingen rond erfelijkheid en evolutie in PAV? Op welke manier breng je dit het beste aan? We bekijken de theorie rond erfelijkheid en evolutie en verdiepen ons in een aantal veel voorkomende misconcepties die bestaan bij leerkrachten en leerlingen. Samen ontdekken we hoe we vorm kunnen geven aan een krachtige leeromgeving met een focus op enkele werkvormen om deze eindtermen biologie zoals ingebed  in PAV-lessen te realiseren.

Namiddag:

  • In de namiddag werk je aan jouw eigen materiaal rond deze lessen. Je krijgt de kans deze te herwerken volgens de nieuw verworven inzichten. We gaan samen aan de slag met jullie materiaal.

Doel is het verwerven van vakinhoudelijke kennis rond evolutie en erfelijkheidsleer. Het verwerven van inzicht in misconcepties rond deze onderwerpen, en het opstellen van een PAV-bundel waar deze onderwerpen in aan bod komen met aandacht voor het natuur-wetenschappelijk denken en redeneren (probleemstellend), maatschappelijke relevantie en zelfgestuurd actief leren.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan