Vluchtelingenthematiek

Leerlingen aan het werk tijdens de workshop

Vluchten is een recht, maar welke stappen moeten vluchtelingen ondernemen wanneer ze in België een aanvraag indienen? Wat zijn de eisen van de Belgische staat om een erkenning als vluchteling te krijgen? Met welke moeilijkheden worden vluchtelingen geconfronteerd op  hun tocht naar veiligheid en welke komen ze tegen in hun nieuwe woonplaats? Aan de hand van courante cijfers en beeldmateriaal wordt een duidelijke uiteenzetting over dit thema gegeven.

Deze Conventie van Genève vormt het wettelijk kader waarbinnen de hele procedure past, zij staat dan ook centraal binnen deze workshop. Het is daarom belangrijk dat we kijken wat deze conventie eigenlijk inhoudt en hoe ze tot stand kwam.

Het is interessant om aansluitend bij deze workshop via een getuigenis iemands persoonlijke vluchtverhaal te leren kennen. Dit kan je ook aanvragen bij Kwasa Kwasa vzw.

 

Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het Coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/ . Contacteer de organisator bij twijfel.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Kwasa Kwasa vzw
Organisatie

Ontdek ook

Bekijk alle