Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Pilootopleiding : Groene Vingers

Pilootopleiding Groene Vingers

Met het thema 'Groene Vingers' laat je lagereschoolkinderen experimenteren met STEM-activiteiten over de plantenwereld. Schrijf je in voor deze piloottest van deze nieuwe opleiding!

Deze workshop voor leerkrachten van de lagere school is de ideale introductie om zelfzeker met de inspiratiebundel ‘Groene Vingers’ aan de slag te gaan in de klas. We starten de workshop met een discussie over STEM, waarbij vragen als 'Wat is STEM?' en 'Wat zijn kenmerken van goed STEM-onderwijs?' worden beantwoord. Vanuit het verhaal 'Stef heeft groene vingers' focussen we daarna op ervaringsgerichte en wetenschappelijk correcte experimenten. In verschillende modules verkennen we de basisbehoeftes, de superkrachten, de geologie en de chemie van de plant. Het thema 'groene vingers en planten' speelt in op de leefwereld van het kind en sluit aan bij de leerdoelen in de lagere school. 
 

i.s.m. met Acht Wespen

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Brightlab
Organisatie