Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Bezoek aan GeoFort

Logo Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen
Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen

Op vrijdag 1 mei plant WAA een daguitstap naar GeoFort in Nederland. 

Kom naar het interactieve forteiland waar alles draait om de aarde. Ontdek hoe het zit met nieuwe energiebronnen, big data en klimaatveranderingen. Leer over fake maps, satellieten en smartphones. In de GeoExperience ga je binnen en buiten het experiment aan. Je raakt gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang. Je wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door de speurtochten en het schatzoeken. Kinderen kunnen speuren in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Na een dagje GeoFort weet je hoe een zalm de weg vindt, waarom de noordpool verschuift en nog veel meer. Het is uitdagend voor jong en oud. (bron: https://www.geofort.nl/ ) 

Dit museum werd in 2016 uitgeroepen tot beste kindermuseum van de wereld. Daarom geldt deze uitnodiging ook voor je familie en vrienden.

WAA stelt volgend programma voor:

  • Bezoek aan GeoExperience én picknickmaaltijd voor €25 per persoon. (kinderen tot en met drie jaar gratis)
  • Optioneel en onder voorbehoud, minimaal acht deelnemers workshop crisismanagement (duur 1.5u) voor €45 per persoon.

In een crisissituatie is het van levensbelang dat besluiten genomen worden naar aanleiding van goede beeldvorming. Snel en effectief informatie uitwisselen is daarvoor essentieel. Tijdens het bestrijden van een gesimuleerde ramp in de Crisis Control Center, zowel binnen als buiten, komt het neer op snel en effectief communiceren, zodat iedereen gelijktijdig hetzelfde beeld heeft. Dat gebeurt door gebruik van actuele digitale kaarten en GIS. (bron: https://www.geofortevents.nl/activiteiten/#workshop-crisismanagement )

Graag verzamelen we om 10.45 u aan de inkom van GeoFort. Het einde is voorzien om 17.00 u.

Je bent pas ingeschreven na ontvangst van je inschrijvingsformulier en je deelnamekosten. Doe dit zo snel mogelijk én vóór maandag 20 april 2020 op WAA-rekeningnummer BE58 0010 8849 3479, Kalishoekstraat 81A, Beveren. Alvast bedankt.

 

Adres GeoFort: Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen, Nederland (ca. 1u15 rijden vanaf Antwerpen)

Wie wil graag carpoolen (als bestuurder of als passagier)? Gelieve dit aan te duiden in je inschrijvingsformulier. 

 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan