Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

On The Move

logo PARCUM

Mensen zijn constant in beweging. Vaak doelgericht. Weloverwogen of onvermijdelijk. Ook binnen religie is 'op pad gaan' een frequent en sprekend motief. Bewogen of gedreven door geloof zijn mensen al eeuwenlang onderweg. Van Bijbelse figuren over missionarissen tot pelgrims en vluchtelingen.

'On the move' neemt je op tocht langs religieuze wegen, heilige reisgezellen en bedevaartsoorden. De thematentoonstelling belicht aspecten van het 'onderweg zijn' binnen religie. Al vanaf het prille begin is de mens op weg. Verdreven uit het Paradijs, op de vlucht voor farao's en koningen. Maar even goed trekken duizenden gelovigen naar bedevaartsoorden en op pelgrimstochten.

Ook vandaag zijn heel wat mensen in beweging. Op de vlucht omwille van hun geloof. De tentoonstelling vertelt een verhaal over vroeger én nu. Zoals steeds brengen we oude kunst en erfgoedobjecten in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars.


Met werk van onder meer Hieronymus Cock, Heinrich Bünting en Meester van Elsloo. In dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Sven 't Jolle, Artur Zmijewski, Erkan Ozgen en Aslan Ġoisum.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
PARCUM
Organisatie