Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

WISPERpro - Kunsteducatieve vraagstukken

Logo WISPER vzw
WISPER vzw

Actief kunst maken en beleven in groep is het doel van je lessen? Of je zet kunst in als middel tot creatieve groei?

Deze pittige LUX-opleiding is er voor iedereen die zijn eigen kunsteducatieve praktijk wil verruimen door samen met professionele lotgenoten een aanstekelijk onderzoek en dito discussies aan te gaan.

Gedurende vijf zondagen pakken we een brandend actueel vraagstuk uit de kunsteducatie aan, zoals:

  • waar liggen de kansen en mogelijkheden tot cross-overs vanuit jouw artistieke discipline?
  • de evenwichtsoefening tussen sturing en vrijheid
  • hoe diversifiëren in groepswerkvormen?
  • evalueren en feedback geven in kunsteducatie
  • is er plaats voor het ambacht in de actuele kunsteducatie?
  • de wereld binnenbrengen of juist even buiten houden tijdens kunsteducatieve activiteiten?

Iedere sessie start met een gefundeerde input van de ervaren educatieve medewerkers van WISPER. Die vormt het vertrekpunt voor een actief werkproces waarbij reflectie, discussie en onderlinge uitwisseling een belangrijke plaats innemen.

We zetten boeiende educatieve experimenten op poten, waaraan iedereen meedoet vanuit zijn eigen ervaringen en achtergrond. Dat zorgt voor een wervelende en leerrijke dynamiek, waarbij je je nu eens volledig kan laten gaan als deelnemer en dan weer kennis deelt vanuit jouw specifieke expertise.

We leren van en met elkaar, over de verschillende domeinen heen: theater, beeldende kunsten, muziek, literatuur, dans, fotografie. Door de groepsdynamische aanpak maakt koudwatervrees voor elkaars artistieke discipline al gauw plaats voor een razend interessante kruisbestuiving. Je ontdekt daarbij verrassende verwantschappen én kweekt een frisse, nieuwe kijk op je eigen artistieke praktijk.

Om het maximum uit deze cursus te halen, moet je technisch vertrouwd zijn met minstens één van deze artistieke disciplines: beeldende kunsten, muziek, theater, dans, literatuur of fotografie. Die artistieke bagage is een voorwaarde om zelfstandig oefeningen te kunnen maken of te verzamelen vanuit jouw kunstvorm. Vermeld dus bij inschrijving zeker vanuit welke discipline je deelneemt.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
WISPER vzw
Organisatie