Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

WISPERpro | Fotografie en maatschappelijke thema's

Logo WISPER vzw
WISPER vzw

Fotografie geeft ons de mogelijkheid om in dialoog te gaan met de wereld. Een wereld die continu in verandering is, zowel in ruimtelijk en socio-politiek opzicht als op vlak van klimaat.

Wat is het effect daarvan op de mens? Kan je met een foto iets vertellen over de verhouding van de mens tot die veranderende wereld? Kan fotografie een katalysator zijn om ons te doen nadenken over de wereld? Zo kan een persoonlijk verhaal iets vertellen over het ruimere plaatje, maar ook conceptueel en abstract werken kan maatschappelijke vragen oproepen.

Samen met docente Sara Lamens zoek je naar artistiek-fotografische vertalingen van eigen maatschappelijke standpunten. Je verkent manieren om kleine en grotere thema's te observeren, in vraag te stellen, ter sprake te brengen. Vervolgens wissel je samen met de andere deelnemers uit over mogelijkheden om deze werkvormen te vertalen naar jullie eigen doelgroepen.

Doelgroep: Voor docenten, leerkrachten en publiekswerkers die deze inhoud willen toepassen in het werken met groepen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
WISPER vzw
Organisatie