Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

WISPERpro | Schrijven voor alle leeftijden: personages, inspiratie en taal

Logo WISPER vzw
WISPER vzw

Hoe begin je aan een verhaal? Waar vind je inspiratie? En wie mag je verhaal vertellen?

Het zijn vragen die telkens weer de kop opsteken, of je nu volwassenen, jongeren of kinderen aan het schrijven wil krijgen. Proefondervindelijk gaan we in deze cursus samen na wat werkt en wat niet om de schrijfmotor van een groep deelnemers in gang te zetten!

Eerst gaan we in op de zoektocht naar inspiratie. We overlopen daarbij verschillende invalshoeken om te komen tot een personage als sleutelelement van het verhaal.

Vervolgens buigen we ons over het bijhorende taalregister. De personages in een kinderboek zijn immers niet te vergelijken met die in een roman voor volwassenen! In functie van het lezerspubliek dat je als schrijver voor ogen hebt, moet je dan ook het taalgebruik van je personage onder de loep nemen.

Verwacht je aan verschillende actieve schrijfoefeningen, gecombineerd met boeiende reflectie onder vakgenoten over het ontstaan van inspiratie en personages en over de rol van taal in het schrijfproces.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
WISPER vzw
Organisatie