Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

WISPERpro | Praktijkmateriaal voor theaterdocenten

Logo WISPER vzw
WISPER vzw

Tijdens deze driedaagse voor theaterdocenten komen zowel lesopbouw, begeleidersstijl als theaterdoelstellingen aan bod. Je krijgt concreet praktijkmateriaal en handgrepen aangereikt waar je nadien onmiddellijk mee aan de slag kan.

Elke dag focussen we op een ander aspect van het maken en begeleiden van dramalessen.

Eerst buigen we ons over de bouwstenen van het theater. Cognitieve, sociale, emotionele én technische vaardigheden: samen brengen we de verschillende doelstellingen binnen het theatervak in kaart en komen we tot een kader waarin we deze structureel oplijsten.

Vervolgens werken we rond sessies ontwikkelen. Je leert op een inventieve manier je eigen theateroefeningen te bedenken en ontwikkelt de vaardigheid om een stapsgewijze en logische lesopbouw te maken. We kijken ook naar de verschillende inspiratiebronnen vanwaaruit theaterlessen kunnen ontstaan.

Tot slot besteden we aandacht aan jouw manier van lesgeven en je eigen rol als begeleider van een creatief proces. We identificeren de eigenschappen en houdingen die essentieel zijn bij het begeleiden van een artistiek vak en onderzoeken vervolgens hoe we die vanuit onze eigenheid kunnen toepassen.

Doelgrope: Voor iedereen die input zoekt voor het maken en begeleiden van dramalessen: theaterdocenten, leerkrachten en jeugdwerkers.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
WISPER vzw
Organisatie