Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

WISPERpro | Beelden en betekenis

Logo WISPER vzw
WISPER vzw

Een dag lang onderzoeken we hoe alles rondom ons betekenis kan hebben en hoe je deze betekenis kunt creëren, veranderen en manipuleren. We vertrekken vanuit de dagdagelijkse realiteit, maar kijken ook naar de kunsten: van objet trouvé naar symbolisme, abstractie en andere en oude culturen.

​Betekenis geven is ook zin geven. En zin geven creëert betrokkenheid. We staan dus ook stil bij hoe je individuen in groepen actief kunt betrekken: door vanaf het begin ruimte te maken voor persoonlijke visies, interpretaties en tegelijk stil te staan bij die van anderen.

​We schotelen je geen kant-en-klare handleiding voor, maar wel alle ingrediënten voor een boeiend gezamenlijk onderzoek dat we actief aangaan in groep. Verwacht je daarbij afwisselend aan twee- en driedimensionale werkvormen.

Je krijgt input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen sessies actief, beeldend en laagdrempelig te maken. Ten tweede werken we rond methodiek: een gestructureerde manier om via beeldende middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun creativiteit te vergroten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
WISPER vzw
Organisatie