Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

WISPERpro | Danslessen: opbouw en methodiek

Logo WISPER vzw
WISPER vzw

Als docent of begeleider van groepen geef je ontzettend veel van jezelf: je bent constant bezig met het omzetten van ideeën, de zoektocht naar inspiratie of het uitproberen van nieuwe (werk)vormen. Af en toe uitwisselen met vakgenoten kan daarom ontzettend verrijkend en voedend zijn!

​Tijdens deze tweedaagse reflecteren we samen over inspiratiebronnen, methodische kaders, opbouw van lessen en manieren om ideeën te concretiseren. Al doende komen we tot praktijkmateriaal. We benaderen (nieuwe) dans- en bewegingsoefeningen van alle kanten. We stellen ons de vraag hoe we tot een stapsgewijze en logische opbouw van een dansles of lessenreeks kunnen komen.

​Wat er nog allemaal aan bod kan komen? Zorgen voor een veilig kader én zorgen voor uitdaging. Omgaan met verschillende niveaus, mogelijkheden en achtergronden binnen een groep. Het variëren op thema’s in een lessenreeks. Mogelijkheden om te improviseren in groep. En meer.

​Of je nu pas begonnen bent met lesgeven of al jaren bezig bent en nieuwe input zoekt: in een groep van mededocenten leer je bij, stem je af en raak je zonder twijfel nog geïnspireerder!

Doelgroep: voor alle dansdocenten en -begeleiders, of je nu pas begonnen bent met lesgeven of al jaren bezig bent en nieuwe input zoekt.

Nog meer inspiratie? Dat kan!

Aansluitend kan je je tijdens de paasvakantie storten in een multidisciplinair labo voor leerkrachten en begeleiders. Inspiratie, spel en uitwisseling à volonté! Kan je niet zo lang wachten? In de krokusvakantie laten we ons inspireren door beelden en foto's voor het creëren van dansoefeningen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
WISPER vzw
Organisatie