Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Kungfun for kids! Zomervakantie

vechtende kinderen

Kungfu panda is veel meer dan hij denkt dat hij is!

Een workshop rond het thema van de animatie klassieker, Kungfu Panda, voor kleuters.

In deze workshop staan welbevinden, zelfvertrouwen, weerbaarheid, respect, innerlijke rust en talent centraal. Kungfu is een reeds meer dan 1000 jaar bestaande Chinese gevechtskunst. Het begint in de eerste plaats met respect en vriendschap voor jezelf, alle levende wezens en respect voor de natuur waarin we leven. Als je Kungfu wil leren heb je ook veel respect voor je Shifu / leraar, maar ook voor je tegenstander.

Doel: Een krachtige houding ontwikkelen via basis **Kungfu houdingen (gebaseerd op bewegingen van dieren) en via laagdrempelige meditatieve activiteiten werken rond identiteit: Wie ben ik? Wat heb ik nodig? Waar liggen mijn (verborgen) talenten? Hoe kan ik stevig staan en in mezelf geloven? In groep helemaal jezelf zijn en dichter bij de weg komen, die jij wil volgen om blij en sterk door het leven te gaan.

Wat gaan we leren? Het groeten en enkele Chinese woorden. Kungfu oefeningen: speciale beweging van elk dier uit de film Kungfu Panda.

Tijger

Aap

Slang

Kraanvogel

Bidsprinkhaan

Panda Beer (Po)

De 5-vuistbewegingen-Kungfu-vorm.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Ankerpunt VZW
Organisatie