Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

De Springplank : weerbaar in het middelbaar - Zomervakantie

Gelukkige jongeren

We doen dit in kleine veilige groepjes en volgen de coronavoorschriften.

De overgang naar het middelbaar is best een pittige gebeurtenis. Je laat je veilige vertrouwde stek en heel wat vrienden achter, om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een nieuwe omgeving, met een hele reeks leerkrachten, andere studiemethodes, ... en dat in een van de woeligste periodes van je leven: de puberteit. Dan is het niet altijd even gemakkelijk om je hoofd 'cool' te houden. Deze avontuurlijke workshop is bedoeld om het zelfvertrouwen van jongeren van het zesde leerjaar, de eerste of begin tweede graad (leeftijden worden zoveel mogelijk opgesplitst) op een leuke manier een boost te geven. Dat doen we aan de hand van inlevingsspelen, rollenspelen, teambuildingsspelletjes, spelletjes rond sociale vaardigheden, ontspanningsoefeningen, ...

De activiteiten in Ankerpunt worden afgewisseld met tochten in de natuur of een zoektocht in de stad. Onze professionele en ervaren begeleiders (psycholoog, orthopedagoog,...) gaan bij elk van onze jongeren individueel zien wat ze nodig hebben en dit integreren in een pakket waar elke deelnemer baat bij heeft.

Er is telkens 1 "terugkom" moment inbegrepen na de vakantie. Deze vijfde dag zal doorgaan eind september/ begin oktober, wanneer de jongeren al even weer naar school geweest zijn.

Je kan dit kampje combineren met het namiddag bewegingskampje van die week.

Voordeel :

- 50% korting op het tweede kampje.

- middagopvang is gratis

Indien je kind alleen tijdens de middag blijft en geen namiddagkampje volgt, vragen we 10 euro extra per middag voor de opvang.

Ochtendopvang kan vanaf 9 uur (5 euro)

Avondopvang tot 16.00 (5 euro) indien je een namiddagkampje volgt

-Tussenkomst bij sommige mutualiteiten.

-Fiscaal attest -12j

-UitPAS activiteit

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Ankerpunt VZW
Organisatie