Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Werken met groepsbevorderende energizers.

Logo Centrum Nascholing Onderwijs (CNO UAntwerpen)
Centrum Nascholing Onderwijs (CNO UAntwerpen)

Een groep leerlingen is nog geen klas, laat staan een klasgroep. In deze nascholing bespreken we de verschillende fases van groepsvorming. Voor elke fase geven we enkele voorbeelden van groepsactiviteiten. Daaraan koppelen we actieve werkvormen en energizers.
We bieden je tips aan hoe je als leerkracht gericht invloed kunt uitoefenen. Het doel? Een positief en een veilig klasklimaat.

Programma

We geven je tools om gedurende het volledige schooljaar de groepssfeer te beïnvloeden. We maken er een actieve nascholing van zodat je naar huis gaat met een arsenaal aan spelletjes en tussendoortjes. Door ze zelf te spelen ondervind je de waarde ervan maar ervaar je ook de drempels en moeilijkheden.

Doelstellingen

De deelnemers:

  • verwerven inzicht in de verschillende fasen van de groepsvorming;
  • weten welke houding het best past bij elke fase;
  • ervaren de meerwaarde van energizers op het vlak van persoonlijke en sociale vaardigheden;
  • leren een 15-tal energizers en leuke tussendoortjes door ze zelf te spelen.

Doelgroep

Leerkrachten, zorgcoördinatoren en directies uit het lager onderwijs.

Begeleiding

Kelly Cathelijn is preventiewerker bij De Sleutel. Deze organisatie situeert zich binnen de gezondheidszorg en biedt vormingen aan in het onderwijs die zich richten op het risicovol gebruik van tabak, alcohol, drugs en heel recent schermverslaving. Het versterken van weerbaarheid bij kinderen en jongeren is dan ook de rode draad doorheen de vormingen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?