Eigen baas over je gedachten! : Leer kinderen positief denken


'Eigen baas over je gedachten!' is een wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief preventieprogramma voor de lagere school. In zes klassikale lessen leren kinderen van het derde en vierde leerjaar de baas te worden over negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. Ze leren positief te denken en problemen actief aan te pakken.

Programma

Positief denken is realistisch denken. Het is de vaardigheid om de goede kanten van het leven te zien en bij moeilijke gebeurtenissen niet negatiever te denken dan nodig is. De voordelen van positief denken zijn in vele onderzoeken inmiddels beschreven. Optimistische mensen zijn gelukkiger waardoor ze beter om kunnen gaan met vervelende gebeurtenissen. Ze hebben meer vrienden, presteren beter en kunnen beter tegen stress. Een kind dat goed leert omgaan met tegenslag, zal zich ook in zijn latere leven gelukkiger voelen. Als je in staat bent om positief te denken, leg je immers de basis voor een goed zelfbeeld.
In deze nascholing krijg je het nodige materiaal en tips and tricks om zelf de lessenreeks in jouw klas te geven.

Doelstellingen

Tijdens deze cursus maakt je kennis met positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie en krijg je inzicht in het trainingsprogramma 'Eigen Baas over je Gedachten!'. Met het werkboek voor de leerling, de handleiding voor de trainer en het praktische werkmateriaal kun je nadien meteen zelf aan de slag in je klas.

Doelgroep

Leerkrachten lager onderwijs derde, vierde (en vijfde leerjaar), zorgleerkrachten, opvoedingsondersteuners, CLB-medewerkers.

Begeleiding

Wendy de Pree is de initiatiefnemer van Leer Positief Denken en ontwikkelde - op vrijwillige basis - de training ’Eigen baas over je gedachten!’. Als ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut heeft zij ruim vijftien jaar ervaring in het psychotherapeutisch werken met kinderen en jongeren. Zij leidt trainers en leerkrachten op om de cursussen ‘Eigen baas over je gedachten’ te geven.

 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?