Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Dompel je onder in een verfrissend werkvormenbad

Logo Centrum Nascholing Onderwijs (CNO UAntwerpen)
Centrum Nascholing Onderwijs (CNO UAntwerpen)

Gebruik je al heel wat werkvormen en heb je behoefte aan bijkomende inspiratie, dan is deze nascholing zeker iets voor jou. Je maakt kennis met verschillende werkvormen en gaat ook naar huis met concrete ideeën om ze – bij wijze van spreken – de dag nadien uit te voeren.

Programma

Gedurende deze dag komt een variatie aan activerende werkvormen aan bod. Deze zijn allen inzetbaar om verschillende leerinhouden aan te brengen. Je kan ze daarnaast gebruiken als herhaling, oefening... Bovendien vragen ze geen al te grote voorbereiding.

Door de werkvormen zelf te ervaren, kan je meteen de meerwaarde voor de eigen klaspraktijk ontdekken. De aanpak linken we aan enkele kaders/onderzoeken op het vlak van bijvoorbeeld activerend leren, coöperatief leren, binnenklasdifferentiatie.

We leggen ook steeds de link naar de concrete toepassing in jouw klaspraktijk, eventuele waardevolle varianten, zodat je met concrete ideeën en goesting naar huis kan gaan. De interactieve aanpak en uitwisseling zorgen daarnaast voor extra inspiratie en input.

Doelstellingen

De deelnemers kunnen:

  • concrete activerende werkvormen benoemen en gebruiken om in de eigen klaspraktijk in te zetten;
  • concrete uitwerkingen beschrijven voor de eigen klaspraktijk van werkvormen die aan bod zijn gekomen;
  • deze werkvormen toepassen bij coöperatief leren en binnenklasdifferentiatie.

Doelgroep

Leerkrachten lager onderwijs, beleidsondersteuners, directies en zorgcoördinatoren.
Er is geen voorkennis vereist.

Begeleiding

Els Tanghe heeft jarenlange leservaring (zowel theorie-, praktijkvakken als stagebegeleiding) in verschillende zorggerelateerde opleidingen, is mentor startende collega’s en coördinator Specifieke Lerarenopleiding. Momenteel aan de slag binnen de Educatieve Master van de Universiteit Antwerpen als lerarenopleider en medewerker onderwijsontwikkeling.

Praktisch

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?