Bouwstenen om verbinding te maken in de klas

Bouwstenen
Pixabay

1 september, de spanning stijgt. Kinderen slapen slecht en hebben kriebels in de buik. Ouders zitten met tal van vragen, bezorgdheden en verwachtingen. Ook de leerkrachten ervaren een spanning: hoe ziet mijn klasgroep eruit? Wat mag ik verwachten? Hoeveel verschillende nationaliteiten heb ik dit jaar in mijn klas? Welke ouders horen er bij die kinderen?

Een klas is elk schooljaar anders en ziet er steeds verschillend uit. Allemaal nieuwe ik-jes met een eigen rugzak en bagage. Hoe kan je tot verbinding komen, hoe kan je zorgen voor een hechte klasgroep? Ontdek het hier!

INHOUD

Daar sta je dan als leerkracht met veel goesting én met spanning. Hoe zorg je als leerkracht dat die groep een fijne groep leerlingen wordt? Hoe zorg je ondanks zoveel verschillende ik-jes dat er een wij-gevoel ontstaat?
Je krijgt enkele bouwstenen aangereikt om ervoor te zorgen dat er verbinding ontstaat in jouw nieuwe klasgroep, zowel verbinding tussen jou als leerkracht en de leerlingen alsook verbinding tussen de leerlingen onderling.

VORM

Deze vorming wordt online aangeboden.

Hoe werkt dat?
Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar het online vormingslokaal. Daarnaast ontvang je enkele tips om je deelname prettig te laten verlopen. Indien je deelneemt via computer, hoef je niets te installeren. Als je klikt op de link via een mobiel toestel, dan zal het toestel vragen om Google Meet te mogen installeren. Daarna kan je luisteren naar de spreker, maar ook vragen stellen.

Wat heb je nodig?
Je kan de vorming volgen op een computer, tablet of smartphone met een stabiele internetverbinding. Indien je vragen wil stellen en zichtbaar wil zijn voor anderen, moet je toestel uitgerust zijn met een webcam of frontale camera en microfoon.

We bezorgen je vooraf ondersteunende informatie, zodat zelfs voor wie de eerste keer deelneemt aan een online vorming, alles relaxed verloopt.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?