Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

RouteplAN anderstalige nieuwkomers

Logo APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)
APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)

Inhoud?
Anderstalige nieuwkomers op school brengen heel wat teweeg. Heel wat scholen bouwden al veel expertise op, sommige staan aan het begin.

DoorElkaar maakte een stappenplan, een routeplan om op uw school professioneel, planmatig met het gegeven om te gaan.

Het routeplan bevat negen concrete stappen. Elke stap nodigt uit om visie op te bouwen, om het beleid ivm nieuwkomers vorm te geven, te fine-tunen, kortom om uw werking te professionaliseren. De negen stappen worden aangevuld door diverse bruikbare tips en tools.

In de vorming zal Lieve Lenaerts van DoorElkaar dit stappenplan toelichten en meer uitleg geven waar nodig.

Het is de bedoeling dat het een schooleigen document wordt. Tijdens de vorming is er ruimte voor uitwisseling en leren ‘van elkaar’.

Door wie?
Lieve Lenaerts, coördinator DoorElkaar Hivset Campus. Lieve was diverse jaren actief als coördinator OKAN, schreef het boek ‘Geen pANiek, snel op weg met anderstalige nieuwkomers' samen met Yasmine Wauthier. Ze geeft veel vormingen over het thema en was/is actief in diverse lerende netwerken anderstalige nieuwkomers.

Voor wie?
directies, zorgcoördinatoren, zorgleerkrachten, toekomstige onthaal leraren lager onderwijs

Corona-maatregelen
Indien er op het moment van de leeractiviteit nog steeds een afstand van anderhalve meter moet bewaard blijven tussen deelnemers kan de leeractiviteit helaas niet doorgaan in ons lokaal in docAtlas Antwerpen. De vorming zal dan doorgaan via een webinar op hetzelfde tijdstip.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?