Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

SOS : Een anderstalige nieuwkomer in mijn klas!

Logo APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)
APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)

Inhoud
Heb je voor het eerst een anderstalige nieuwkomer in de klas? Tijdens deze vorming verwerf je de 'basis-know-how' voor een goede start met anderstalige nieuwkomers. Alle tips en tricks worden op een rijtje gezet.

We zoomen onder meer kort in op hoe de verwerving van klanken en taalstructuren gebeurt. Je leert op een interactieve manier een gevarieerd aanbod aan inspirerende en leuke materialen kennen en op welke manier je deze materialen kunt inzetten om gericht te differentiëren, zowel in groep als individueel. Hierbij komen alle taalvaardigheden aan bod.

Samen spotten wij tenslotte nog een aantal uitdagende werkvormen en taalspelletjes. 

Voor wie?
Leerkrachten lager onderwijs, studenten lerarenopleiding.

Door wie?
Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 17 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

Coronamaatregelen
Indien er op het moment van de leeractiviteit nog steeds een afstand van anderhalve meter moet bewaard blijven tussen deelnemers kan de leeractiviteit helaas niet doorgaan in ons lokaal in docAtlas Antwerpen. De vorming zal dan doorgaan via een webinar op hetzelfde tijdstip.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?