Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

SOS: als leerkracht pas voor de OKAN-klas

Enkele leermiddelen die je kunt leren kennen tijdens deze vorming

Geef je voor het eerst les aan OKAN-leerlingen? Tijdens deze vorming verwerf je de basis knowhow voor een stevige start in een OKAN-klas.

We zoomen kort in op het verwerven van klanken en taalstructuren en verkennen inspirerende en leuke materialen. Interactief ontdekken we verschillende materialen om te differentiëren. We maken kennis met een aanbod zowel voor analfabeten als voor reeds geschoolde of sterke leerlingen. Alle taalvaardigheden komen aan bod.

Tot slot spotten wij een aantal uitdagende werkvormen en taalspelletjes.

Voor wie?
leerkrachten secundair onderwijs, studenten lerarenopleiding

Door wie?
Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 17 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

Coronamaatregelen
Indien er op het moment van de leeractiviteit nog steeds een afstand van anderhalve meter moet bewaard blijven tussen deelnemers kan de leeractiviteit helaas niet doorgaan in ons lokaal in docAtlas Antwerpen. De vorming zal dan doorgaan via een webinar op hetzelfde tijdstip.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?