Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Taalspelletjes : Leren door te spelen in het basisonderwijs!

Logo APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)
APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)

Taalspelletjes, leren door te spelen in het basisonderwijs!
Op speelse manier taalvaardigheid in het basisonderwijs bevorderen.

Inhoud
Speel je mee?

Bij deze workshop staat het vormingslokaal boordevol taalspelletjes en speelse werkvormen om de Nederlandse taalvaardigheid te stimuleren. . Aan de speeltafels leer je inzetten op woordenschatverwerving, spreken, luisteren, lezen, schrijven en sociale vaardigheden. Taal leren door in interactie te treden. Zelfs de minst sterke of de minder taalvaardige leerlingen vinden het leuk en fijn om aan het woord te komen en meer taal te ontdekken en te leren.

Tijdens deze sessie ontdek je heel wat spelmateriaal. Je krijgt een duidelijk overzicht van de mogelijke speelse taalactiviteiten die je kan inbouwen in je lessen en hoe ze de taalvaardigheid van taalzwakke en/of anderstalige leerlingen stimuleren.

Door wie?
Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 17 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

Voor wie?
(toekomstige) leerkrachten basisonderwijs & zorgleerkrachten

Coronamaatregelen
Indien er op het moment van de leeractiviteit nog steeds een afstand van anderhalve meter moet bewaard blijven tussen deelnemers kan de leeractiviteit helaas niet doorgaan in ons lokaal in docAtlas Antwerpen. De vorming zal dan doorgaan via een webinar op hetzelfde tijdstip.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?