Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Sterk taalonderwijs op de basisschool : Workshop

Logo APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)
APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)

Inhoud
Hoe kunnen we anderstalige kinderen het best helpen met het leren van het Nederlands? Hoe ziet een krachtige taalleeromgeving eruit? Kan een school meer een thuis worden, een 'woonkamerschool' als het ware, om taal maximaal te stimuleren?

In deze interactieve workshop kom je alles te weten over taal leren op de basisschool aan de hand van mijn recente boek De vliegtuigklas. Naar sterk taalonderwijs op de basisschool. We duiken in recent onderzoek én warmen ons aan literaire verhalen over minderbedeelde gezinnen in een diverse maatschappij.

Na deze workshop weet je hoe een krachtige taalleeromgeving in elkaar zit en hoe je er concreet mee aan de slag kunt in jouw school. We werken met concrete praktijkvoorbeelden uit het boek De vliegtuigklas.

Na de vorming bestaat de mogelijkheid het boek ter plaatse aankopen.

Door wie?
Carolien Frijns is postdoctoraal onderzoeker en lerarenopleider. Haar meest recente boek is De vliegtuigklas. Naar sterk taalonderwijs op de basisschool (Pelckmans Pro, 2019). In 2019 werd haar werk bekroond met de Jaarprijs Wetenschapscommunicatie 2019.    

Voor wie?
Leraren basisonderwijs, zorgcoördinatoren, directeurs, pedagogisch begeleiders, lerarenopleiders en iedereen die naar gelijke onderwijskansen streeft

Coronamaatregelen
Indien er op het moment van de leeractiviteit nog steeds een afstand van anderhalve meter moet bewaard blijven tussen deelnemers kan de leeractiviteit helaas niet doorgaan in ons lokaal in docAtlas Antwerpen. De vorming zal dan doorgaan via een webinar op hetzelfde tijdstip.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?