Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Hoe stimuleer je woordenschatverwerving bij OKAN-leerlingen?

Logo APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)
APB Provinciaal Documentatiecentrum Atlas (docAtlas)

Inhoud?
In het onderwijs aan anderstalige jongeren is een systematische aanpak van woordenschatonderwijs belangrijk. De omvang van hun woordenschatkennis is in hoge mate bepalend voor hun prestaties op het gebied van lezen, luisteren, spreken en schrijven. In deze workshop leren de deelnemers hoe ze kunnen ‘zorgen voor woorden’. Dat doen we met voorbeelden uit het woordenschatpakket 'Plein 18' (uitgeverij Boom), waarin o.a. speelse dialogen, liedjes, taalraps en communicatieve opdrachten de leerlingen helpen te motiveren. 

Er is ruimte voor het delen van eigen ervaringen en het beantwoorden van vragen.

Door wie?
Peter Schoenaerts studeerde Germaanse Talen aan de KU Leuven, en volgde een drama-opleiding aan de American Academy of Dramatic Arts in New York. Hij was lange tijd als docent Nederlands verbonden aan het Instituut voor Levende Talen in Leuven. Peter werkte ook als expert Nederlands als vreemde taal voor de Taalunie en was eindredacteur bij het weekblad Humo. Momenteel is hij dagelijks leider van theatergroep ‘Theater van A tot Z’ en zaakvoerder van uitgeverij Boeklyn. Taal is zijn passie!

Voor wie?
Dit is een nascholing voor:

  • beginnende en gevorderde OKAN-leerkrachten 
  • leerkrachten die lesgeven aan (hoofdzakelijk) anderstalige tieners die Nederlands leren
  • studenten lerarenopleiding secundair onderwijs

Coronamaatregelen
Indien er op het moment van de leeractiviteit nog steeds een afstand van anderhalve meter moet bewaard blijven tussen deelnemers kan de leeractiviteit helaas niet doorgaan in ons lokaal in docAtlas Antwerpen. De vorming zal dan doorgaan via een webinar op hetzelfde tijdstip.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?