Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Theatervoorstelling : Den Held

Theatervoorstelling Den Held
MUWO

Theatervoorstelling Den Held is jeugdtheater over Wereldoorlog. De voorstelling toont in de eerste plaats welke psychologische gevolgen een oorlog heeft voor elke mens. De voorstelling vertrekt vanuit de Eerste Wereldoorlog, maar gaat over alle oorlogen.

Frontsoldaat Karel Schuurmans, alias korporaal Kadinsky, is Den Held. Hij vocht in de grote veldslagen van Ieper en Passendale. Zonder schrammetje en gedecoreerd voor zijn heldendaden komt hij na de oorlog weer thuis bij vrouw en kind. Wat nu?

Den Held is geschreven als reactie op de stortvloed aan herinneringsactiviteiten n.a.v. 100 jaar Groote Oorlog. Raakt het de mensen nog? De musicals, de documentaires, de tentoonstellingen? Of is het geweld tot vermaak gekneed?
Hoewel er veel grappige momenten in voorkomen en de acteur zeer interactief met het publiek speelt, is deze monoloog een sociaal drama. Als bronnenmateriaal werden naast naslagwerken ook diverse dagboeken van soldaten gebruikt.

 Wij organiseren cultuureducatieve activiteiten voor het onderwijs,
 jeugdwerking, feesten en bedrijven!
 Wij komen steeds naar jouw locatie op een door jou gewenste datum.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Muzische Workshops
Organisatie