Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Kickstart workshops Yomiqi voor scholen

Heerlijk ontspannen, onbekommerd zot doen, weg van alle zorgen
Ankerpunt

Een gezonde geest in een gezond lichaam voor elke leerling, voor elke leerkracht
 YOMIQI project gesteund door de provincie Vlaams - Brabant

Dankzij de steun van de provincie Vlaams - Brabant krijgen we de kans ons yomiqi project verder uit te rollen in proeftuin of beter 'studio' scholen. GRATIS
 
Vijf Scholen in Vlaams - BrabantGRATIS tijdens schooljaar 2020 - 2021

Deze kans gemist? Geen nood. Deze vijf sessies zullen als proefproject ook éénmalig aangeboden worden in het Ankerpunthuis in Heverlee. Doe mee en schrijf je snel in

5 scholen & 5 sessies waar we werken rond een gezonde geest in een gezond lichaam met thema's als Ijsbrekers & teambuilding, -zelfvertrouwen, veerkracht & weerbaarheid - (examen)stress, piekeren & (faal)angst , concentratie, chillen & relaxatie, communicatie, ...

In deze workshop gaan de leerkrachten/ begeleiders aan de slag met krachtige, gemakkelijk toepasbaar en te onthouden lichaamsoefeningen in combinatie met inzichten met wat de oorzaak van bepaalde gedrag, stress- of andere zorgfactoren kan zijn en hoe daar best op te reageren. 

Doel hiervan is dat leerkrachten zelf meer in hun kracht kunnen staan en tools hebben waarmee ze aan de slag kunnen gaan samen met hun leerlingen. 

DE WORKSHOPS

In onze drukke prestatiemaatschappij en zeker in deze verwarrende coronatijden is het belangrijk tot jezelf te komen, in alle rust en dit in gezonde sociale interacties met de mensen om je heen. Zelfzorg en bewust leven over- en onderprikkeling kunnen reguleren. Welbevinden dus als basis ook om veerkrachtig voor de klas te staan en jouw leerlingen te ondersteunen zodat ze vol  zelfvertrouwen aan hun een toekomst te kunnen bouwen. 

Maar hoe kom je dichter bij jezelf? Want wat voor de ene werkt is daarom niet helpend voor de anderen. Ieder heeft hiervoor zijn eigen voorkeurmanier. De ene heeft deugd van regelmatige yogasessies, anderen verkiezen een toertje te lopen, fietsen, kleuren, of... Deze zelfkennis is erg belangrijk om in je kracht te blijven of weer op te veren. 

Daarnaast zijn heel wat goed werkende ideeën, inzichten en ademhalings en bewegingsoefeningen die dit alles extra kunnen ondersteunen. Er was vraag naar deze combinatie. 

Yomiqi zoekt naar input van alle mogelijke helpende tools op maat van elk individu. Met Yomiqi hebben we de ambitie iedereen handvaten te bieden in zijn zoektocht naar de helpende en doeltreffende strategieën op korte en lange termijn die bij de persoonlijkheid van elk individu past. Dit aangevuld met psycho - educatie en verrijkt met positieve en opbouwende gedachten uit o.a. bewegingstherapieën maakt van yomiqi een uniek en krachtige tool.
 

Met Yomiqi combineren we de gezonde geest in een gezond lichaam.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Ankerpunt VZW
Organisatie