Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Baloena! Een verhaal over veerkracht en verlies bij vluchtelingenkinderen (4 tot 10 jaar)

cover Baloena

Het verhaal Baloena is gebaseerd op levensechte ervaringen van een Afghaans vluchtelingengezin. Dit gezin met vijf kinderen woont sinds 2014 in België. Het verhaal toont de veerkracht en het gevoel van gemis dat regelmatig opduikt. Die twee lagen doorkruisen elkaar in muzische teksten en verrassende beelden. Het boek heeft als doel de leefwereld van vluchtelingenkinderen dichterbij te brengen, de blik van leeftijdsgenoten te openen en hen kansen te geven hun eigen verhaal te vertellen. Zowel ouders, leerkrachten als begeleiders krijgen er tips om aan de slag te gaan met talloze verwerkingssuggesties. Baloena vormt een aanzet voor leerkrachten, ouders en begeleiders tot meer empathie, verwondering en geloof in een diverse samenleving. In deze vorming krijg je talloze didactische suggesties met aandacht voor creativiteit, wereldburgerschap, samenwerking, muzische vorming en taalvaardigheid zodat je in je eigen klas diversiteit zichtbaar en bespreekbaar kan maken.

Leerkrachten tweede en derde kleuterklas, eerste en tweede graad. Zorgcoördinatoren, ondersteunende of ambulante leerkrachten, directies en onderwijsondersteuners. Begeleiders buitenschoolse opvang

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Brigitte Puissant
Student (lerarenopleiding)