Webinar: Ondersteunen van schrijven

webinar, headset, computer, internet
Pixabay

De webinar gaat in op hoe je studenten of deelnemers kan ondersteunen bij het schrijven. Want schrijven is nog steeds één van de meest noodzakelijke vaardigheden in het onderwijs. 

Wat is schrijven?
“... schrijven kun je het beste zien als een verzameling van activiteiten die variëren van de meer mechanische of formele aspecten van het opschrijven aan de ene kant tot de meer complexe handelingen van het samenstellen van een tekst aan de andere kant …”

Bron: Nor et al 2012

Veel factoren – van taal tot cognitie, emotie en mentaliteit – beïnvloeden allemaal de manier waarop een student met schrijven omgaat. Goede aanpak leidt tot succes. Als leraren en studenten een gedeeld begrip van deze factoren hebben, is het gemakkelijker om studenten te ondersteunen bij de manier waarop opdrachten worden gemaakt en beheerd.

We onderzoeken ook hoe verschillende hulpmiddelen en technologieën studenten in verschillende delen van hun ontwikkeling van vaardigheden kunnen ondersteunen. 

 

De inhoud wordt bepaald door de vragen die vooraf worden ingediend bij inschrijving.  Vragen kunnen tot 1 dag voor de sessie ingediend worden.  Op deze manier proberen we je maximaal te ondersteunen!

Wil je ondersteuning op een ander moment, neem dan contact op met Katrien.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Toll-net
Organisatie