WISPERpro : Bewegingsimprovisatie met groepen


Werk jij met een groep rond het actief creëren en ervaren van dans en beweging? Of zet je beweging in om creativiteit te stimuleren? Welkom op deze dag onder vakgenoten, vol eye-openers, werkvormen, uitwisseling, inzicht en inspiratie.

Voor deze workshop vertrekken we vanuit de Laban methode. Eén van de belangrijkste realisaties van deze bewegingsleer was het ontwikkelen van duidelijke namen voor beweging en bewegingskwaliteiten. De Laban "notatie" werd zo een gedetailleerde taal om te spreken over beweging. Ze wordt nog steeds gebruikt wordt door dansers, acteurs, muzikanten en anderen die professioneel bezig zijn met lichaam en beweging, zoals psychotherapeuten en psychologen.

We starten onze gezamenlijke reflectie vanuit de thema's en parameters die de fundamenten vormen van de Laban notatie: ruimte, gewicht, tijd, flow ... We construeren een taal en een bewustzijn over deze elementen waardoor ons dans- en bewegingswerk met groepen verrijkt wordt. We krijgen meer inzicht in de mogelijkheden, keuzes en richtlijnen om lichamen in beweging te leiden.

Deze workshop biedt je nieuwe tools die niet alleen je taalgebruik tijdens dans-sessies verrijkt, maar je ook een stevige basis biedt van waaruit je nieuwe improvisatie-opdrachten kunt bedenken voor je groep. Verwacht je aan een speelse dag vol ontdekking die jouw aanpak als dansleerkracht of -begeleider rijker, gelaagder en gegronder maakt!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
WISPER vzw
Organisatie