STEAM en LEGO Education: Training


Met de nieuwe DUPLO-tools van LEGO Education bouw je letterlijk aan de STEAM-vaardigheden van je leerlingen. Tijdens deze opleiding krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden die LEGO Education biedt om aan de slag te gaan.


LEGO Education STEAM Park

Dit gloednieuw LEGO pretpark is een topper. Bij elk bezoek aan het STEAM Park gebruiken kinderen hun aangeboren instinct om te verkennen, experimenteren, observeren en spelen terwijl ze attracties, spelletjes en scènes bedenken en bouwen.

Alle onderdelen van het STEAM park zijn uitgewerkt met praktische oefeningen om leerkrachten te ondersteunen en de interesse van kinderen te wekken terwijl ze samen de spannende STEAM-wereld ontdekken.

LEGO Education Early Simple Machines Set

De Early Simple Machines set bestaat uit een doos DUPLO-blokken en acht fiches met bouwinstructies. De set bevat onder andere tandwielen, hefbomen, katrollen, wielen & assen … Uiteraard dienen de fiches slechts ter inspiratie en zijn de mogelijkheden eindeloos, maar dat laten we je zelf ontdekken.

LEGO Education Creative LEGO Duplo

Laat je creativiteit de vrije loop met deze fantasierijke LEGO DUPLO bouwset! De set brengt niet enkel inspiratie voor grote ideeën in jonge geesten, maar ze draagt ook bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek wanneer ze bouwen, afbreken en opnieuw opbouwen.

Ook hier bieden de bouwkaarten steun en inspiratie voor eindeloos bouwplezier!

LEGO Education Verhalen set

Deze set is ontwikkeld om de principes van het vertellen van verhalen aan te leren aan jonge kinderen, en om de taalontwikkeling te stimuleren. Kinderen bouwen hun eigen DUPLO-wereld en bedenken allerlei scenario's die er zich in afspelen. Ze vertellen verhalen aan elkaar, koppelen hun werelden en kruipen in de rol van de personages.

LEGO Education Coding Express

De LEGO Education Coding Express is een nieuwe DUPLO treinset waarmee peuters en kleuters al op jonge leeftijd spelenderwijs kennis kunnen maken met programmeren en coderen. Dit gebeurt met behulp van 5 gekleurde actiestenen die ze op de rails kunnen plaatsen. Onderaan de trein bevindt zich een sensor die de actiestenen scant en herkent. Zo kunnen de kinderen de trein programmeren om te tanken, de lichten aan te doen, te stoppen …


Nascholingen kleuter onderwijs

Plaats en data

  • 10-11-2022, 09-12-2022
  • 09:00 tot 16:00
  • Fyxxilab
    Krijgslaan 38, 9000 Gent
    België
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

€130
eduCentrum vzw
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.