Aan de slag met LEGO Education: Training


In deze opleiding krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden die LEGO Education biedt. We gaan in op hoe je deze tools inzet in de klas, en uiteraard krijg je de kans om alles uitgebreid uit te testen.

LEGO Education SPIKE Prime

Met LEGO SPIKE Prime leren leerlingen programmeren met STEAM. SPIKE Prime is een combinatie van LEGO bouwelementen, gebruiksvriendelijke hardware en een op Scratch gebaseerde programmeertaal. Dankzij SPIKE Prime doen leerlingen de broodnodige 21e-eeuwse vaardigheden op, waardoor ze tot innovatieve makers kunnen uitgroeien.

LEGO Education EV3

Met de Lego Mindstorms EV3-set kunnen leerlingen bouwen, programmeren en hun oplossingen testen gebaseerd op levensechte robottechnologie. Je maakt kennis met de robot, leert waar je op moet letten bij gebruik in de klas, en we schrijven samen met jou een eerste programma op de EV3-steen. We maken je wegwijs in de educatieve software en de vele mogelijkheden, met nadruk op de Robotonderwijzer. Daarna programmeer je op eigen tempo met behulp van de basis programmeerblokken en leer je werken met de verschillende motoren en sensoren.


Nascholingen secundair onderwijs

Plaats en data

  • 12-01-2023
  • 09:00 tot 16:00
  • Fyxxilab
    Krijgslaan 38, 9000 Gent
    België
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

€130
eduCentrum vzw
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.