Vloethemveld, Natura2000 en Open Erfgoedsite


Geniet van een leerrijke natuur- en erfgoedbeleving.

De gidsen van Vloethemveld vzw zetten sterk in om natuur en geschiedenis van dichtbij te beleven en te onderzoeken en verwelkomen nu ook klassen. Ze werkten samen met de partners van het samenwerkingsverband Vloethemveld educatieve pakketten uit. Zo ontdekken de leerlingen ontzettend veel over het natuurgebied en de geschiedenis van deze Verborgen Parel van Zedelgem en Jabbeke.

Waarom moeten jongeren Vloethemveld leren kennen? Je vindt er Europese topnatuur, militair erfgoed, sporen van een boeiende geschiedenis en de herinnering aan een krijgsgevangenenkamp door de kunst van zijn bewoners. Die combinatie is uniek in de wereld. Buiten leren is levensecht leren van, over en in het Vloethemveld over de natuur, het erfgoed en de omgeving. Dat doe je door samen te onderzoeken, te ervaren, te observeren en te doen. Je beleeft er zoveel meer met een gids die je op sleeptouw neemt. 

Gidsen Dirk Franchoo en Jan Verplancke lichten hun aanpak voor deze doelgroep toe een en de leerkrachten krijgen een blik op de uitgewerkte materialen. We sluiten de namiddag af met een kort bezoek aan het gebied.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw