pedagogische studiedag: naar een positieve, performante en professionele schoolcultuur


Evolueren naar één gezamenlijke positieve, productieve en professionele schoolcultuur vraagt een brede participatieve denkoefening met betrokkenheid van alle medewerkers. Een pedagogische studiedag biedt de ideale gelegenheid om de cultuurdialoog aan te gaan en te komen tot concrete eindproducten.  
 
Na deze pedagogische studiedag heeft u een beter zicht op de huidige én de toekomstige gewenste schoolcultuur. Door de sterk co-creatieve aanpak ervaart u meer gedragenheid in de cultuurtransitie naar een positieve en productieve schoolcultuur.
 
Deze pedagogische studiedag is ideaal voor uw school als u worstelt met vragen zoals:

  • Hoe kunnen we doorgroeien naar een meer professionele schoolcultuur waarin medewerkers samenwerken aan een kwalitatieve onderwijsontwikkeling?
  • Hoe definiëren we professioneel gedrag en scheppen we duidelijke verwachtingen naar mekaar toe?
  • Hoe komen we tot een code voor de professionele medewerker?

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek. Samen kunnen we een pedagogische studiedag op maat voor uw school ontwerpen.
 
Een voorbeeld van een mogelijke dagindeling:

  • Voormiddag: verkenning van de professionele schoolcultuur met behulp van de door onze eigen onderwijsdesigners vormgegeven ‘cultuurobservatorium-tool’. We brengen de huidige cultuur in kaart en reflecteren over de gewenste toekomstige cultuur.
  • Namiddag: ontwerpen van een lerarencode / code voor de professionele medewerker. Samen met collega's gaan we aan de slag met onze unieke, door 'domo de refontiro' ontworpen activerende tool.

Referentie Stedelijke Basisschool De Wereldreiziger
Ik was op zoek naar de volgende stap in mijn personeelsbeleid. Soms heb je dan externe ogen nodig. Domo de Refontiro heeft met zijn begeleiding ons inzicht vergroot, tools aangereikt om aan de slag te gaan en ons sterk begeleid bij elke stap richting professionele dialoog en doorgedreven professionalisering.
- Jef Groffen, directeur 

Lees het verhaal van De Wereldreiziger hier.  

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
domo de refontiro
Organisatie