Krachtige professionalisering van je teamwerking


In professionele leergemeenschappen bundelen leraren hun krachten om onderzoekend en lerend het leerproces van hun leerlingen te optimaliseren en sámen krachtige onderwijspraktijken te ontwikkelen. Met onze begeleiding legt u de basis voor het opzetten en versterken van lerarenteams in de vorm van professionele leergemeenschappen. Ons boek Team school, geschreven door Pieter Sprangers in samenwerking met Wouter Schelfhout, biedt waardevolle inzichten gebaseerd op jarenlange onderwijservaring, het begeleiden van scholen en wetenschappelijk onderzoek.

Waarom krachtige Teacher Teams en gedeeld leiderschap?
Krachtige teacher teams in de vorm van PLG’s en gedeeld leiderschap vormen het juiste antwoord op de steeds complexere uitdagingen waarmee leraren geconfronteerd worden en stimuleren het levenslang leren van leraren.
 
Wat bieden wij?
We gaan graag met uw schoolteam aan de slag om gedragenheid te creëren voor een toekomstige teamwerking met focus op onderwijsontwikkeling. Of het nu gaat om een inspirerende keynote over het belang van PLG’s, een opleiding voor teamleiders om een PLG oordeelkundig te leiden, een wervende pedagogische studiedag of een volledige transformatie van de teamwerking wij bieden de nodige ondersteuning.
 
Heeft u vragen zoals:

 • Hoe bevorderen we teamwerk onder onderwijsprofessionals?
 • Hoe tillen we onze teamwerking naar een hoger niveau?
 • Hoe kunnen lerarenteams uitgroeien tot professionele leergemeenschappen, die het kloppend hart van de professionalisering van onze onderwijsprofessionals vormen?
 • Hoe geven we concreet vorm aan gedeeld leiderschap in onze school?
 • Hoe kunnen we evolueren naar een professionele schoolcultuur waarin medewerkers productief samenwerken aan kwalitatieve onderwijsontwikkeling?
 • Hoe bespreken we psychologische veiligheid in teams?
 • Hoe stellen we een teamcharter op?
 • Op welke manier kunnen we een transparante teamorganisatie opzetten voor onze school? 

Waarom samenwerken?
Wij zijn de aangewezen partner om samen met u aan deze uitdagingen te werken: betrokken in wetenschappelijk onderzoek over dit thema, auteurs van boeken en artikels over het thema, jarenlange ervaring in het begeleiden van schoolteams. Met succesvolle transformaties in diverse onderwijsniveaus in Vlaanderen hebben we de nodige expertise.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij gaan graag met u in dialoog. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
 • gratis lesmateriaal;
 • voor alle leeftijden en vakken;
 • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
domo de refontiro
Organisatie