Natuurgebaseerde oplossingen integreren in de lessen: Zomercursus


De overgang naar een klimaatneutrale EU zal aanzienlijke sociale, economische en werkgelegenheidseffecten hebben. Voor een sociaal rechtvaardige transformatie zijn mensen nodig die over de kennis, vaardigheden en attitudes beschikken om diepgaande veranderingen vorm te geven en ermee om te gaan. Onderwijs kan als katalysator fungeren en een verschuiving naar een duurzamere samenleving ondersteunen.

De Europese Unie ondersteunt en moedigt de onderwijs- en opleidingssector aan om actie te ondernemen voor een groenere, duurzamere toekomst en om de duurzaamheidscompetenties van lerenden op te bouwen. Steun voor de groene en digitale transities, het milieu en klimaatactie zijn belangrijke prioriteiten voor de EU, nu en in de toekomst.

Op de natuur gebaseerde oplossingen (NBS) sluiten nauw aan bij deze onderwijsvisies door hun integratie van klimaatadaptatie, co-creatieve planning, sociaal-ecologische rechtvaardigheid en natuurpositieve economieën. Door NBS leren studenten verantwoordelijk te zijn voor het milieu.  Studenten krijgen ook de kans om deel te nemen aan praktische wetenschaps- en innovatieprojecten die boeiende manieren van leren bieden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht