Effectieve interventies voor het leesonderwijs: Online inspiratiesessie


We zoomen in op de pijler preventie binnen de integrale aanpak van leesproblemen.

De negatieve PIRLS-resultaten haalden volop de media. Het leesniveau van onze Vlaamse tienjarigen bereikte een dramatisch dieptepunt. Help je mee om dit aan te pakken?

Gastspreker Marita Eskes neemt jullie mee tijdens een boeiende lezing doorheen effectieve interventies die je kan inzetten binnen het leesonderwijs. 

De Nederlandse Marita is senior onderwijsadviseur basisonderwijs op het gebied van taal- en leesonderwijs. Zij werkte jaren als leerkracht, leescoördinator en remedial teacher. Ze weet als geen ander hoe ze de theorie in praktijk kan omzetten als het gaat om het realiseren van kwalitatief goed onderwijs. Marita is auteur van het boek Technisch lezen in een doorlopende lijn dat in 2020 in Nederland de prijs van Het beste onderwijsboek won. Marita publiceerde tal van relevante onderwijsonderzoeken. Haar recentste boek (2023) is Begrijpend lezen in een doorlopende lijn.

Marita is duidelijk... 'Met alleen een goeie leesles kom je er niet. Zet in op effectieve interventies!' Wil jij graag van Marita horen hoe zij leesproblemen voorkomt en aanpakt?

Daarnaast licht Lexima jullie wetenschappelijke onderzoeken toe die het belang van preventie van leesproblemen behartigen. Je bekomt een kijk in Bouw!, hét educatieve interventieprogramma van Lexima dat inzet op preventie.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Lexima België
Organisatie