Wijze lessen met artificiële intelligentie: hoe kan AI jouw didactiek versterken?: Maattraject


Sinds de komst van ChatGPT gaat het snel in de wereld van de artificiële intelligentie. Men spreekt wel eens van een systeemtechnologie: een technologie die langdurig een fundamentele invloed zal hebben op onze samenleving en dus ook op het onderwijs. In deze vorming willen we kijken naar de kansen en uitdagingen van artificiële intelligentie voor jouw lessen. We vertrekken hiervoor vanuit de bouwstenen van Wijze Lessen:

  • Kan AI jou ondersteunen bij het werken met voorbeelden?
  • Kan AI afbeeldingen genereren die het leren ondersteunen?
  • Kan AI jou helpen bij effectieve en heldere instructie? Of bij het geven van feedback?
  • Zal een AI-tutor jouw leerlingen binnenkort ondersteuning op maat bieden?

Net zoals met alle technologie kan AI ons heel wat mogelijkheden bieden om effectieve didactiek te ondersteunen, mits het op de juiste manier ingezet wordt. Maar uiteraard zijn er ook een heel aantal uitdagingen. Kan je bijvoorbeeld zomaar kritisch kijken naar de output van generatieve AI zonder veel vakkennis? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat leerlingen leerstof actief blijven verwerken en deze taak niet uitbesteden aan een chatbot? Hoe ga je om met data en privacy?

Deze vorming is een introductie in de wondere wervelende wereld van artificiële intelligentie, waarin we samen op zoek gaan naar manieren om deze nieuwe technologie zinvol en doordacht in te zetten in onze lessen, met aandacht voor valkuilen en moeilijkheden.

Gebruik

  • Het is mogelijk om de vorming te boeken als keynote (1u à 1u30) of als vorming met meer ruimte voor interactie en reflectie (3u).
  • De vorming is opgebouwd rond de bouwstenen van het boek Wijze Lessen. Voorkennis over effectieve didactiek is zinvol, maar niet noodzakelijk. Er kan rekening gehouden worden met eventuele voorkennis van het doelpubliek. 

Vormingen over digitale didactiek

Plaats en data

  • Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.
  • België

  • Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.
  • provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg (Nederland)
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

Prijs op aanvraag via excel@thomasmore.be.

Ontdek ook

Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.